Element…
Volgens de van Dale gaat het om ieder van de vier hoofdstoffen, aarde, water, lucht en vuur waaruit de stoffelijke wereld is opgebouwd. Of ook nog: sfeer, plaats waarin iemand of iets zich bij voorkeur ophoudt omdat hij er zich thuis voelt. En eigenlijk vatten beide omschrijvingen perfect The Elements samen. Enerzijds vormen de 5 muzikanten elk een noodzakelijk onderdeel om onze muzikale wereld op te bouwen. Maar bovenal staan The Elements vooral voor plezier: “Doedet zoals ge’t voelt” is niet voor niets het devies van de groep.

Dit collectief ontstond in 2003 uit een nieuwjaarsvoornemen van Koen om aan zijn muzikale uitspattingen gehoor te geven. Jan en Bram sprongen al gauw op de kar en in 2004 waren The Elements een feit. Met de duizelingwekkende capriolen van Beatrijs en haar viool kreeg The Elements haar eigenzinnige klank. Sinds 2007 voegt hier Dirk de nodige baslijnen aan toe. The Elements brengen via covers en eigen songs een mix van folk, kleinkunst en nederpop.

In 2019 namen Bram en Beatrijs afscheid van onze groep. Hanne De Blick stond echter paraat om ons te vervoegen. Met al even duizelingwekkende viool-capriolen treedt ze in de voetsporen van Beatrijs.

In 2020 kwam plots Anse Uyttersprot uit de lucht vallen, met een drumstel erachteraan.

In 2022 gingen we op zoek naar een nieuwe wind. Leen Doms waaide binnen als frontzangeres.